3 Temmuz 2013 Çarşamba

Dokuz Eylül Nasıl Bir Üniversite ?

 Malum LYS'e girecek öğrenciler günler sayıyor.Her şey bittikten sonra kaderin belirlendiği, hayatınızın yeni şekle gireceği ilk adım olan üniversitenizi düzgün seçmeniz için bir kaç üniversitenin sosyal-ekonomik hayatı hakkında bilgi vereceğim.



Bunlardan ilki 9 Eylül Üniversitesi

Dokuz Eylül'ü seçmemin sebebi şuan burada okuyor olmam.İlk önce sosyal ortamından başlamakta fayda var.Sonuçta hayatınızı 2 ya 4 ya da 5 yılını burada geçireceksiniz.

Dokuz Eylül hakkında bilgi vermeye ilk önce fakültelerden başlayalım.Eğitim fakültesi, hukuk fakültesi, ve Tınaztepe kampüsü ile üç gruptan oluşturabilirsiniz.Tıp ve ilahiyat bambaşka yerlerde olduğu için o konuya girmeyeceğim bile.Son zamanlarda DEÜ yönetimi tüm fakülteleri bir araya toplama kararı alsa da bu olayın bir 5-10 yıl süreceğini söyleyebilirim.Bu yüzden buna aldanmayın.

Eğitim fakültesi yer olarak 9 Eylül Üniversitesinin en güzel yeridir.(Bahçe ve bina bakımından.)Fakat Eğitim fakültesi öğrencileri bu durumu hiç umursamaz.İnternetten baktığınız zaman her yerin çim olduğunu görürsünüz  fakat orada oturan insan çok nadir olur.(Vize-Final Dönemi)Eğitim fakültesi, sadece derslere girip çıkmak için oluşan insan topluluğundan ibarettir.Tabi herkes böyle değil.Özellikle tiyatro grupları eğitimin tek kıpırdayan yeridir.Asıl amaç tiyatro diye nabze edilse de o topluluğa girerseniz %90 bir sevgili bulmuş olursunuz.Bu tip konularda sıkıntı çekiyorsanız mutlaka deneyin.

Hazırlık, 9 Eylül'de geçirebileceğiniz en güzel dönemdir.Burada okurken her ne kadar size lise 5 gibi gelse de kıymetini bölümü okumaya başladığınız zaman anlarsınız.

9 Eylül'de Eğitim ve Fen Edebiyat Fakültelerinde devam zorunluluğu çekmezsiniz.Bazı hocalar hariç yerine imza attırma ya da devamdan kalmama mümkündür.Özellikle Tınaz'da okuyanlar, ''Kim çıkacak buradan yerleşkeyle 1 saat'' moduna girdikleri için iyi bir arkadaş bulmanızı kesinlikle tavsiye ederim.

Dokuz Eylül Üniversitesi kampüslerinin çoğunluğunun Buca'da olduğunu söylemiştim.Buca için yapılmış en güzel tanım İzmir'in köyüdür tanımıdır.Eğer sözlerimi dinlemeyip de kalkıp gelirseniz, görürsünüz. :)
Buca'dan da biraz bahsedelim.Buca, keko ve öğrencilerden oluşur.40.000 öğrenci olmasına rağmen Buca'da sinema dahi yoktur.En yakın sinemaya gitmek için 30 dakika otobüs yolculuğu çekmeniz gerekmektedir.Oturabileceğiniz belli başlı 4-5 cafe vardır.Son zamanlarda 1-2 yeni barın açılmasıyla öğrenciler umutlansa da değişen bir şey olmamıştır.

İzmir'de ulaşım genel olarak vasatın altındadır.Hele birde öğrenciyseniz geçmiş olsun hayat sizin için zorlaşıyor demektir.Eğlence yerleri Alsancak, Bornova olduğu için Buca'da kitlesel partiler vs. yapılmaz.Öğrencilerin çoğunun arabası olmadığı bir gerçektir.Ulaşımı otobüslerle sağlarsınız fakat buradaki en büyük sıkıntı saat 12 yi geçmişse kül kedisi misali baykuş diye nitelendirilen saat başı 1 tane geçen otobüslere maruz kalırsınız ki bu otobüsler her zaman doludur.Ölüm gibi bir 40 dakikalık yolculuk sizi bekler.Ola ki yanlışlıkla Bornova'ya gittiyseniz hapı yutmuşsunuz.:) Bornova'da saat 12 den sonra hiç bir şekilde Buca'ya dönemezsiniz.Burada taksiler devreye girer.Bornova-Buca arası yaklaşık 40tl civarındadır.Alsancak-Buca ise 20-25 tl arası değişir.Tavsiyem Alsancak'a gidin.4 kişi kişi başı 5tl öğrenci kartı çıkarsanız 1 tl.Yol masrafı 6tl.İki bira içseniz düz hesapla 25tl hesap ödemiş olursunuz.Tabi iki bira içmenin ne manası var orası muallak.:)

Yazıyı yazarken sıkıldım açıkçası.Ege dururken 9 Eylül'ü tercih etmek attan inip eşeğe binmektir diyerek noktalıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder