2 Temmuz 2013 Salı

Siteniz Spamda Olmasın ?

Google yetkilileri yeni güncellemeleri olan Google Penguen 2.0 geliştirmesini yavaş yavaş empoze ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Matt Cutts‘un açıklamalarında değindiği gibi ABD’de %20 lik bir güncelleme tamamlanmıştı yaz sonuna kadar bütün güncellemeler bitecek ve tamamlanacak denmişti. Sizlerde yaz sonuna kadar bütün güncellemelerinizi ve değişikliklerinizi yapmalısınız. Bunun için 2 aylık bir süreniz var.Elbette daha sonrasıda var.Çünkü bir Penguen 2.0 cezası olmayacak, sadece yeniliğe ayak uyduramayan bir site sahibi olacaksınız, bu güncellemeleri yaptıktan sonra sizlerin web siteleride eski değerine kavuşacaktır.Bu yazıma “Penguen 2.0 Hangi Siteleri Spam Görüyor” başlığı attık, Penguen algoritmasının hangi siteleri sevip hangilerini sevmeyeceğine değinmek istiyoruz. Diknot.com ekibi olarak yeni güncellemeye bütün kaliteli blog yazarlarınında ayak uydurmasını istiyoruz.




Penguen 2.0 güncellemesindeyse biraz On-Page tarafada bakılıyor ve alınan linklerden ziyade link verilen sayfalarında önemi arttı.

Kısacası artık Google anasayfaya binlerce link basmanızı istemiyor

ABD’de 13 site arasında yapılan bir araştırma sonucunda link alımları aşağıdaki hazırladığımız görsel şeklinde olan web siteleri risk taşıyor ve Google Penguen 2.0 spam siteleri arasında yerini alma adayı.

Bu görseli incelediğimizde, örnekteki sitenin anasayfasına çok sayıda link alındığını görüyoruz, 4 farklı kategori sayfasına anasayfanın yanında çok az link alınmış durumda ve normal sayfalara da anasayfaya nazaran çok az link alınmış durumda. Bu tarz bir site araştırmalarımız sonucu spam site konumuna oturabilir. Sitelerimize link alırken bunlara dikkat etmeli ve bu yönde stratejiler geliştirmeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder