3 Temmuz 2013 Çarşamba

SEO Taktikleri 2013

Google, son güncellemesi ile herkesi ters düz etti.Bizde sizler için 2013 SEO taktikleri hazırladık.

1- Author Rank Artık Daha Değerli

Bu sene arama motorlarında çıkan sonuçlarda da illa ki dikkatinizi çekmiştir, Author Rank‘ın SEOya katkısı arttı.Sizler Google Plus profilleriniz ile sitedeki yazar profilinizi bağlıyorsunuz, destek verdiklerine blogu ekleyerek bir etkileşim sağlıyorsunuz ve bu sayede google plus etkileşiminiz ne kadar yoğunsa Author Rankınız o seviyede artacaktır.

2-Google ile kullanıcı etkileşimi

Yukarıda bahsettiğimiz Author Rank gelişimi gibi bu durumda aslında çoğumuzun bilmediği , Google tarafından çok açıklanmayan bir durum, sitemizde Google Analitik kullanmamız gerekliliğinden bahsediliyor. Eğer bu servislerin hepsini kullanırsak google bizden bağımsız olarak sitede geçirilen zamanı, oluşan kaliteyi ve değer datalarını kendide saklıyor dediğimiz gibi bundan bize haber vermiyor.Bu etkileşim sitelerin kalitesini anlamak için yetiyor ve artıyor bile…

3- Link Oranları

Siteye alınan link sayısı ile siteye link veren domain sayısının oranının önemi bu sene çok arttı. Daha önceleri footer linklerin önemi çok yüksekti. 3 adet PR5 ve + siteden alınan footer linkle bir çok normal rekabetli kelimede 1.sayfaya gelmek gayet basitti artık işler değişti , Google bu ticaretin farkına vardı. Artık Google link alınan domain sayısına değer veriyor, yani ne kadar farklı siteden link alırsanız o kadar iyi.Diknot ekibi olarak sizlere tavsiyemiz link aldığınız siteleri farklılaştırmanız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder