3 Temmuz 2013 Çarşamba

Sitem İndexlenmiyor

Hızlı indexlenme SEO için önemli bir faktördür.Hızlı indexlenme süresine sahip olmak büyük bir avantajdır.Bu yazımda hızlı indexlenme için ipuçları vereceğim.Böylece "Sitem İndex almıyor!","Sitem çok yavaş index alıyor?","Nasıl hızlı index alırım?" gibi sorunlardan kurtulmuş olacaksınız.



Başarılı bir sitenin can damarı ögün içeriklerdir.Başka sitelerden alıntı yapmadan tamamen özgün bir içerik oluşturun.İçeriğinide kesinlikle yazım hatası yapmayın ve kelime sayısını 150 ve üzerinde tutmaya özen gösterin.Ayrıca içerikleri kesinlikle düzenli bir biçimde girin.
Sosyal paylaşım ağlarında ürettiğiniz içeriklerin linklerini paylaşmak index hızını arttıracaktır.Bundan dolayı her yeni yazı yazdığınızda bu yazıyı öncelikle Google+'da birkaç kelimelik kısa bir açıklama ile birlikte paylaşın.Sonrasında Facebook üzerinde içeriğin linkini ve açıklamasını yazın.Son olarak Twitter'da da linkinizi paylaşın.Böylece hem SMO(Sosyal Medya Optimizasyonu) yapmış olacaksınız hem de index hızınızı arttıracaksınız.
Pingleme işlemi sayesinde yeni yazdığınız yazı arama motorlarına uyarı biçiminde gönderilir ve arama motorlarının botları gelip bu yeni içeriği indexlerler.Eğer WordPress kullanıyorsanız pingleme işlemini otomatik olarak gerçekeştirebilirsiniz.Nasıl mı?Öncelikle WordPress admin panelinize giriş yapın.Sonrasında Ayarlar>Yazma bölümüne gelin.
En alt kısımda "Servisleri Güncelle" bölümüne aşağıda vereceğim listedeki siteleri ekleyip kaydet butonuna tıklamanız yeterlidir.
Sitenizin indexlenmesini hızlandıracak en önemli yollardan biride Site Haritası'dır.Site haritası sayesinde arama motorları tüm linkleri tek bir dosya üzerinden okur ve daha hızlı bir biçimde indexler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder